ensamheten

Kaffekoppen (eller egentligen glaset) står bredvid mig och hjälper mig att starta dagen på ett varmt och gott sätt. Kommer idag, förutom datorn, att vara mitt enda sällskap detta sista dygn i stan. Känns som man börjar på någon ny epok när man lämnar imorgon. Och jag hoppas verkligen det. Att nästa år blir annorlunda, lugnare, mindre turbulent. Annars kommer det att behövas mycket mer kaffe än vad som har konsumerats det här året...

Ett år... av förändring. Ett år av nya människor, nya rutiner, nya sätt att se livet på. Det där som jag har upplevt så många gånger tidigare. Men det här året har varit speciellt. Och jag kan inte sätta fingret än på vad det är som har gjort mig så annorlunda det här året. Hoppas att jag kommer till den insikten när jag åker imorgon.

Nu ska jag vika tvätt, dricka mer kaffe och beundra mina nya shorts som jag är helt förälskad i (synd att det är för kallt för att använda dem bara...)

Sommarens boktips: "Midvinterblod" av Mons Kallentoft (Jag älskar den, kanske för att jag bor i Linköping haha!)

fotbollsfesten!

Jag, som så många andra, älskar fotboll. Stämningen, känslan, festen, spänningen, allt! Det gäller att inte ta det för vad det är bara, nämligen något alldeles absurt egentligen. (Tänk på vad de gör, hur gamla de är, vad det går ut på.)

Det här med EM höjer ju fotbollsintresset ytterligare. Man blir så peppad och glad över att alla är så förenade i ett och samma intresse. Kan inte riktigt förklara vad det är. Som igår när Turkiet gjorde 3-2-målet mot tjeckerna och kommentatorn gav ifrån sig ett målbrottstjut utan dess like. Javisst, jag var i upplösningstillstånd precis som han, och delade fullt ut hans glädje/sorg/förvåning.

Vad jag däremot inte kan förstå är varför man på nyhetsmorgon måste analysera gårdagens matcher utan dess like. Imorse på ettan var det en "mental rådgivare", utan någon som hels koppling till fotboll, som försökte berätta hur Lasse Lagerbäck laddar om inför matchen mot Ryssland. I TV4:s morgonsoffa satt skådisen Tomas Hanzon (???) och skulle analysera något om EM. What?

Snälla, låt oss se fotbollen när den är som bäst och låt experterna sköta analyserna!

RSS 2.0